ΝΕΟ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για τουλάχιστον 18.000 Ανέργους & Εργαζόμενους με επίδομα έως 2.500€

 

Σε αναμονή του ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για τουλάχιστον 18.000 Ανέργους & Εργαζόμενους με επίδομα εως 2.500€!

Θες να εκδηλώσεις Ενδιαφέρον για το πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Είσαι επιτυχών στο πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Θες περισσότερες πληροφορίες; Πάτησε Εδώ

 

Η αναγγελία του προγράμματος αναμένεται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και ως εκ τούτου οι πληροφορίες ενδέχεται να τροποποιηθούν.

 

Σκοπός:

Σκοπός των προγραμμάτων κατάρτισης είναι η απόκτηση νέων δεξιοτήτων (upskilling) και η επανακατάρτιση (reskilling) των απασχολούμενων στον τομέα του τουρισμού, με απώτερο σκοπό τη συνολική βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο και ταυτόχρονα τη βελτίωση της εικόνας του κλάδου στην εποχή μετά την πανδημία του κορονοϊού COVID - 19.

 

Περιεχόμενο:

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει 250-500 ώρες θεωρητική κατάρτιση, σε ένα από τους παρακάτω τομείς υψηλής ζήτησης:

  1. Υπηρεσίες υποδοχής και ψηφιακές δεξιότητες. 
  2. Επισιτισμός και υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων.
  3. Μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη. 
  4. Υπηρεσίες οροφοκομίας και περιβαλλοντική διαχείριση. 
  5. Εμψυχωτής Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής.
  6. Υπηρεσίες Λουτροθεραπείας/Θαλασσοθεραπείας - SPA. 
  7. Στέλεχος Τουριστικών Γραφείων

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Είναι Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ή/και υπήκοοι τρίτων χωρών (χωρών εκτός κρατών - μελών της Ε.Ε.), οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα.

β. Είναι εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις ή μακροχρόνια ή πρόσκαιρα άνεργοι στον τομέα του τουρισμού ή ήταν εργαζόμενοι τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν, κατά τα έτη 2020 ή/και 2021, σε αναστολή λόγω της προσωρινής διακοπής ή της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

γ. Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

δ. Διαθέτουν τη τελευταία δεκαετία τουλάχιστον διακόσια (200) ημερομίσθια συνολικά στον τομέα του τουρισμού ή σε ειδικότητα συναφή με την ειδικότητα κατάρτισης.

ε. Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.Υ.Π.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

 

Εκπαιδευτικό Επίδομα:

Το ύψος του επιδόματος ξεκινά απο 1.250€ και φθάνει έως και τα 2.500€ αναλόγως την διάρκεια του Προγράμματος (5€/ώρα).

Κάθε ωφελούμενος για να λάβει το σύνολο επιδόματος κατάρτισης , απαιτείται να ολοκληρώσει την εκπαίδευση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και συμμετοχή στις εξετάσεις, λαμβάνει το 70% της αμοιβής και εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις, λαμβάνει το υπόλοιπο ποσό.


Μέθοδος Υλοποίησης

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση). Δηλαδή ο εκπαιδευόμενος θα παρακολουθήσει μαγνητοσκοπημένα μαθήματα ότι ημέρα και ώρα τον εξυπηρετεί!

 

Καταληκτική Ημερ/νία Υποβολής Αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελούμενων δεν είναι ακόμη γνωστή.  Επισημαίνεται ότι: Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε πληροφοριακό σύστημα, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημοσίας Διοίκησης (ΕΨΠ - gov.gr).

 

Επιλογή παρόχου

Κάθε ωφελούμενος, δικαιούχος επιταγής κατάρτισης, οφείλει εντός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος, όπως θα ορίζεται στην πρόσκληση, να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης που επιθυμεί προκειμένου να λάβει τις υπηρεσίες που παρέχονται, από αυτόν, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. 

Συνεπώς αν είσαι άνεργος μην χάνεις χρόνο και συμπλήρωσε άμεσα την αίτηση συμμετοχής σου! Το κέντρο δια βίου μάθησης 2 “Σταθμός Γνώσης” στα Πετράλωνα είναι πιστοποιημένο και εγκεκριμένο κέντρο διαχείρισης τέτοιων προγραμμάτων. Θα σε ενημερώσουμε έγκαιρα για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβείς για να κατοχυρώσεις το επιδοτούμενο πρόγραμμα μόλις αυτό ανακοινωθεί !

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσειςκαλέστε μας στα παρακάτω τηλέφωνα : 210-3479779 / 210-3479073 / 210-3479452 από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 09:00 – 17:00, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

 

Θες να εκδηλώσεις Ενδιαφέρον για το πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Είσαι επιτυχών στο πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Θες περισσότερες πληροφορίες; Πάτησε Εδώ