Εξειδικευμένο επίπεδο Ενηλίκων Κύριο

μαθήματα πληροφορικής σταθμός γνώσης μαθήματα πληροφορικής σταθμός γνώσης

Το κέντρο Δια βίου μάθησης "Σταθμός Γνώσης" προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα για ενήλικες όπως: web design, imagemaker και cad design.

APPLE CAD

 Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων κατασκευών έχει αναγάγει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού κτιρίων, μηχανών, αντικειμένων και έργων γενικότερα. Για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, από τους αυτόνομους τεχνικούς σχεδιαστές της ελεύθερης αγοράς μέχρι τις πολυεθνικές εταιρείες που σχεδιάζουν και υλοποιούν τεράστια έργα, η αποτελεσματική χρήση υπολογιστών και μέσων Computer Aided Design (CAD) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής τους εργασίας.

Συγκεκριμένα με την εκπαιδευσή σας στο πρόγραμμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χαρακτηριστικές λειτουργίες μιας τυπικής εφαρμογής CAD, σε πραγματικό περιβάλλον, με σκοπό τη δημιουργία, επεξεργασία και εκτύπωση δισδιάστατων αρχιτεκτονικών ή μηχανολογικών σχεδίων. Στο πρόγραμμα  καλείστε να επεξεργαστείτε, σε πραγματικό περιβάλλον CAD, σχέδια που περιέχουν αντικείμενα και διαστάσεις. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα μπορείτε να επιχειρείτε συνδυαστικές κινήσεις για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Τέλος, μέσα από το πρόγραμμα θα αποκτήσετε σύνθετες γνώσεις υψηλότερου επιπέδου, όπως η εισαγωγή αντικειμένων από άλλες εφαρμογές, ακόμη και μέσω Διαδικτύου

Το πρόγραμμα Apple CAD είναι ιδανικό για:

• Τους σπουδαστές τεχνικών σχολών (αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους, πολεοδόμους, τοπογράφους, γραφίστες, σχεδιαστές) 
• Τα στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών, αρχιτεκτονικών, μηχανολογικών ή τεχνικών γραφείων

 

APPLE WEB DESIGN

Η «έκρηξη» του Internet την τελευταία δεκαετία και η αυξανόμενη χρήση του ως μέσο ενημέρωσης, πώλησης και επικοινωνίας, οδήγησε πολλούς να ασχοληθούν με το σχεδιασμό και τη διαχείριση απλών (αλλά και πιο σύνθετων) ιστοσελίδων, είτε ως προσωπική είτε ως επαγγελματική ενασχόληση. Παράλληλα, καταγράφεται ένα αξιοσημείωτος αριθμός ανθρώπων που απλώς χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας τους, χωρίς οι ίδιοι να θεωρούνται απαραίτητα «επαγγελματίες» του web design.   

Το Webdesign έχει σκοπό να  προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο τις απαραίτητες δεξιότητες για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός απλού δικτυακού τόπου, σε βασικό επίπεδο. Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους από εσάς επιθυμείτε να αποκτήσετε γνώσεις  στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ιστοσελίδων, χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτείτε χρονικά ή οικονομικά στην εκμάθηση ενός επαγγελματικού επιπέδου προγράμματος σχεδιασμού ιστοσελίδων. 

Για αυτό ακριβώς το πρόγραμμα  είναι ιδανικό για όσους από εσάς είστε φοιτητές ή σπουδαστές, για το προσωπικό μικρών επιχειρήσεων καθώς και για εσάς που απλώς επιθυμείτε να δημιουργήσετε τις προσωπικές σας ιστοσελίδες.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα γνωστικά αντικείμενα και δεξιότητες που χρειάζεστε και εξηγεί τις βασικές αρχές για το σχεδιασμό απλών δικτυακών τόπων.Σας εκπαιδεύει να:

• Κατανοείτε τις βασικές έννοιες σχεδιασμού ιστοσελίδων 
• Κατέχετε τις βασικές δεξιότητες για το σχεδιασμό ιστοσελίδων 
• Κατανοείτε τις βασικές αρχές της HTML 
• Μπορείτε να διεκπεραιώσετε απλές εργασίες προγραμματισμού σε HTML 
• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό επεξεργασίας ιστοσελίδων για να δημιουργήσετε ιστοσελίδες, σχήματα και πίνακες, καθώς και να χρησιμοποιήσετε πλαίσια και να μορφοποιήσετε κείμενο 
• Μπορείτε να αποθηκεύετε και να εργάζεστε με εικόνες στην ιστοσελίδα 
• Γνωρίζετε πώς να δημοσιεύσετε μια ιστοσελίδα στον Παγκόσμιο Ιστό 
• Έχετε επίγνωση θεμάτων ασφαλείας και νομοθεσίας που σχετίζονται με δημοσιευμένες ιστοσελίδες 

 

APPLE IMAGE MAKER

Η ανάπτυξη της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά και οι δυνατότητες που παρέχουν τα σύγχρονα πακέτα λογισμικού στον επαγγελματία και τον ερασιτέχνη να επεξεργαστεί και να βελτιώσει το αποτέλεσμα της δουλειάς του, δημιούργησαν την ανάγκη για προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης στο αντικείμενο της επεξεργασίας και της διαχείρισης ψηφιακής εικόνας.

To πρόγραμμα  είναι ειδικά σχεδιασμένο για εσάς που επιθυμείτε να αποκτήσετε δεξιότητες στην επεξεργασία ψηφιακών εικόνων χωρίς να δεσμευτείτε, χρονικά ή οικονομικά, στην εκμάθηση ενός επαγγελματικού επιπέδου προγράμματος επεξεργασίας εικόνων. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα για την επεξεργασία ψηφιακών εικόνων, παρέχοντας παράλληλα τις απαραίτητες πρακτικές δεξιότητες για τη μέγιστη αξιοποίηση και διαχείριση των ψηφιακών εικόνων σε βασικό επίπεδο.

Είναι ιδιανικό για όλους εσάς που ασχολείστε ερασιτεχνικά ή ημιεπαγγελματικά με την επεξεργασία ψηφιακών εικόνων.

Συγκεκριμένα, το Imagedesign  σας εκπαιδεύει να:

• Έχετε αφομοιώσει τις βασικές αρχές που διέπουν τις ψηφιακές εικόνες 
• Έχετε κατανοήσει και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων 
• Είστε σε θέση να αποθηκεύετε και να επεξεργάζεστε εικόνες 
• Είστε σε θέση να τροποποιείτε τις φωτογραφίες με εφέ και φίλτρα, να εισάγετε κείμενο, να χρησιμοποιείτε εργαλεία για την επεξεργασία σχεδίων και χρωμάτων
• Μπορείτε να επεξεργαστείτε μια φωτογραφία με σκοπό την εκτύπωση ή την προβολή της στον Παγκόσμιο Ιστό

Θέλεις να μάθεις τις τρέχουσες προσφορές μας για μαθήματα Υπολογιστών; πάτησε εδώ

Θέλεις περισσότερες πληροφορίες  για μαθήματα Υπολογιστών; πατήστε εδώ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προχωρημένο επίπεδο Ενηλίκων »