Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα δράση της ΔΥΠΑ  με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Δράση Κατάρτισης και Απασχόλησης 15.000 ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών» και εκπαιδευτικό επίδομα 400€  και απασχόληση απο τον ΔΥΠΑ (Πρώην ΟΑΕΔ)

 

Σε αναμονή του Β Κύκλου για το  επιδοτούμενο πρόγραμμα σε  εργαζομένους με επίδομα 400€ (80 ώρες) και έμφαση στην αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

 

Σας ενημερώνουμε πως βάσει σχετικής ανακοίνωσης από σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

 

Σε αναμονή του ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας με παροχή πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων” και αφορά την επιδοτούμενη κατάρτιση ΚΑΙ πιστοποίηση 5.000 ανέργων με το επίδομα να φτάνει έως και τα 525 ευρώ. 

 

Σε αναμονή του ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για τουλάχιστον 18.000 Ανέργους & Εργαζόμενους με επίδομα εως 2.500€!

Το Κ.Δ.Β.Μ.2 “Σταθμός Γνώσης” διεξάγει σεμινάρια προετοιμασίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και είναι εξεταστικό κέντρο για τις αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις UNICERT και GLOBALCERT.  Το κέντρο δημιουργεί ταχύρρυθμα τμήματα για Η/Υ με έναρξη μαθημάτων κάθε μήνα. Τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα ενηλίκων με ευέλικτα ωράρια. Το σύστημα μας εγγυάται την σίγουρη επιτυχία του σπουδαστή στα συγκεκριμένα πτυχίο του UNICERT και GLOBALCERT. To Βασικό επίπεδο εκπαίδευσης πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του κατέχει τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση Η/Υ και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή στις κύριες εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου και τις βασικές υπηρεσίες του διαδικτύου.

Το κέντρο Δια βίου μάθησης "Σταθμός Γνώσης" προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα για ενήλικες όπως: web design, imagemaker και cad design.

Στις μέρες μας δεν νοείται σύγχρονη επιχείρηση που να μην εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που παρέχουν στους εργαζόμενους οι λεγόμενες "εφαρμογές γραφείου". Το Πρόγραμμα Expert αφορά στην εκπαίδευση και πιστοποίηση δεξιοτήτων προηγμένου επιπέδου για τις εφαρμογές αυτές.

Τα εφηβικά προγράμματα είναι συνέχεια των παιδικών. Τα παιδιά εξοικειωμένα πλέον με τους υπολογιστές και έχοντας γνώσεις από επεξεργασία εικόνας μέχρι προγραμματισμό και κατασκευή ιστοσελίδων, επικεντρώνονται στα προγράμματα που θα τα βοηθήσουν στις σπουδές και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι έφηβοι ακολουθούν ένα Τριετή κύκλος Σπουδών.Τα δύο πρώτα χρόνια, οι σπουδαστές διδάσκονται, σε βασικό επίπεδο, τις ενότητες: Εισαγωγή στους Η/Υ, Χρήση του υπολογιστή και διαχείριση αρχείων - Windows, Επεξεργασία κειμένου - Word, Υπολογιστικά Φύλλα - Excel, Υπηρεσίες Διαδικτύου - Outlook  & Internet κ.α.

Το Πρόγραμμα for Kids είναι ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης που απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 11 ετών και το οποίο παρέχει τη δυνατότητα για εκπαίδευση στη χρήση Η/Υ σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα και ανάλογα με τις γνώσεις και την ηλικία των παιδιών που συμμετέχουν. Το for Κids είναι ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης και αξιολόγησης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για παιδιά 6 έως 11 ετών. Απευθύνεται στα παιδιά του Δημοτικού ανεξάρτητα από το επίπεδο των γνώσεων τους στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει έξι (6) ετήσια εκπαιδευτικά επίπεδα.