ΝΕΟ VOUCHER SECURITY για 5000 ανέργους με επίδομα 525€

 

Σε αναμονή του ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας με παροχή πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων” και αφορά την επιδοτούμενη κατάρτιση ΚΑΙ πιστοποίηση 5.000 ανέργων με το επίδομα να φτάνει έως και τα 525 ευρώ. 

Θες να εκδηλώσεις Ενδιαφέρον για το πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Είσαι επιτυχών στο πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Θες περισσότερες πληροφορίες; Πάτησε Εδώ

Σκοπός:

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security), με παροχή πιστοποίησης από το ΚΕ.ΜΕ.Α.. Η συγκεκριμένη δράση δίνει τη δυνατότητα σε 5.000 ανέργους να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης και να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις που θα τους πιστοποιήσουν ως Security (Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας), αντικείμενο που οδηγεί σε άμεση επαγγελματική  αποκατάσταση. 

 

Περιεχόμενο:

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει:

  • 105 ώρες θεωρητική κατάρτιση ανέργων – ωφελουμένων στον τομέα του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας επιπέδου 1 (Πιστοποίηση Security)
  • Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης τηλεκατάρτισης (e-learning (εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

  • Πιστοποίηση από Φορέα Πιστοποίησης των γνώσεων και των επαγγελματικών δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  1. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του Δ.ΥΠ.Α., ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
  2. Να έχουν ηλικία από 18 - 50 ετών (να έχουν γεννηθεί από το 1974 έως το 2006) κατά την υποβολή της αίτησης.
  3. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
  4. Να μην είναι σπουδαστές/στριες ή φοιτητές/τριες.
  5. Να μην έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο τα τελευταία δύο (2) έτη.

 

Εκπαιδευτικό Επίδομα:

Κάθε ωφελούμενος που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κατάρτισης, δικαιούται να λάβει το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα. Πιο αναλυτικά:

Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης είναι για κάθε καταρτιζόμενο έως 525€  (5 €/ ώρα κατάρτισης).

 

Σημείωση: Οι άνεργοι που θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελούμενων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής τους στη δράση (θεωρία & πιστοποίηση) έως την ολοκλήρωση του προγράματος. Σε περίπτωση που ωφελούμενος απωλέσει την ιδιότητα του εγγεγραμμένου ανέργου στα μητρώα ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. οποιαδήποτε στιγμή από την ημέρα ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης μέχρι την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στη δράση διαγράφεται αυτοδίκαια από το Μητρώο Ωφελούμενων και η επιταγή κατάρτισής του ακυρώνεται.

 

Καταληκτική Ημερ/νία Υποβολής Αιτήσεων:

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελούμενων δεν είναι ακόμη γνωστή.  Επισημαίνεται ότι : Η υποβολή αίτησης συμμετοχής σε Μητρώο Ωφελουμένων της παρούσας συνιστά εξουσιοδότηση προς τον δικαιούχο της πράξης Δ.ΥΠ.Α., για την περαιτέρω επεξεργασία, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, των προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων, για τις ανάγκες υλοποίησης του παρόντος προγράμματος καθώς και για την εξαγωγή τους σε μορφή μικροδεδομένων (microdata).

 

Επιλογή παρόχου
Κάθε ωφελούμενος, δικαιούχος επιταγής κατάρτισης, οφείλει εντός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος, όπως θα ορίζεται στην πρόσκληση, να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης που επιθυμεί προκειμένου να λάβει τις υπηρεσίες που παρέχονται, από αυτόν, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. 

Συνεπώς αν είσαι άνεργος μην χάνεις χρόνο και συμπλήρωσε άμεσα την αίτηση συμμετοχής σου! Το κέντρο δια βίου μάθησης 2 “Σταθμός Γνώσης” στα Πετράλωνα είναι πιστοποιημένο και εγκεκριμένο κέντρο διαχείρισης τέτοιων προγραμμάτων. Θα σε ενημερώσουμε έγκαιρα για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβείς για να κατοχυρώσεις το επιδοτούμενο πρόγραμμα μόλις αυτό ανακοινωθεί !

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσειςκαλέστε μας στα παρακάτω τηλέφωνα : 210-3479779 / 210-3479073 / 210-3479452 από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 09:00 – 17:00, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Θες να εκδηλώσεις Ενδιαφέρον για το πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Είσαι επιτυχών στο πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Θες περισσότερες πληροφορίες; Πάτησε Εδώ